Siirry suoraan sisältöön
Home » Yleisurheilukoulut » Aikuisten urheilukoulu

Aikuisten urheilukoulu

Aikuisten yleisurheilukoulussa (yli 30-vuotiaat) tutustutaan eri yleisurheilulajeihin, opitaan uutta tai kehitetään aiempia taitoja, kohotetaan monipuolisesti kuntoa ja nautitaan liikunnasta. Voit aloittaa yleisurheilun ilman aikaisempaa yleisurheilutaustaa.

Yleisurheilukoulun jälkeen voit jatkaa yleisurheilun harrastamista Turunseudun Kenttäurheilijat ry:n yleisurheiluryhmissä. Aikuisyleisurheilua voit harrastaa omaksi iloksi, taitojen kehittämiseksi, kunnon ylläpitämiseksi tai kilpailla tavoitteellisesti. Turunseudun Kenttäurheilijat on SAUL:in eli Suomen Aikuisurheiluliitto ry:n jäsenseura, jolloin seuran aikuisurheilijoilla on oikeus osallistua SAUL:in toimintaan ja kilpailuihin.

Mikäli olet kiinnostunut aikuisten yleisurheilutoiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä!
Janne Keränen, valmennuspäällikkö
turunseudunkenttaurheilija@gmail.com
puh. 0405044924

Lyhyesti tietoa aikuisyleisurheilusta

Aikuisyleisurheilun säännöt
Aikuisyleisurheilun lajit ja säännöt ovat käytännössä samat kuin yleisessä sarjassa, mutta eroja on muun muassa välineiden painoissa ja mitoissa sekä vanhempien ikäryhmien juoksumatkoissa. Naisille ja miehille on omat sarjansa ja lisäksi urheilijat jaetaan ikäsarjoihin viiden vuoden välein.

Suomen Aikuisurheiluliitto ry:n (SAUL) kilpailuissa noudatetaan WA:n (World Athletics) yleisurheilun kansainvälisiä kilpailusääntöjä, ellei WMA:n (World Masters Athletics) säännöissä tai kansallisissa säännöissä toisin määrätä. Muun muassa 30+ -ikäsarjojen osalta sääntöihin on tehty lisäyksiä ja tarkennuksia Suomen Aikuisurheiluliitto ry:n (SAUL) ja WMA:n säännöissä.

Aikuisurheilun kilpailuja
Suomessa aikuisyleisurheilusarjat alkavat 30-vuotiaista viiden vuoden ikäportaissa edeten ja kansainvälisissä kilpailuissa sarjat alkavat 35-vuotiaista.  Aikuisyleisurheilussa on monentasoisia kilpailuja aina SM (suomenmestaruus) -, PM (pohjoismaidenmestaruus)-, EM (euroopanmestaruus)- ja MM (maailmanmestaruus)-tasoihin asti.

Aikuisurheilun kansalliset ja kansainväliset kilpailut
SAUL:n (Suomen Aikuisurheiluliitto) kilpailukalenteri, (kansallinen ja kansainvälinen)

SUL:n (Suomen Urheiluliitto) kilpailut
Aikuisurheilijat voivat osallistua myös SUL:n alaisiin kilpailuihin. Kilpailuja on monella eri tasolla ja aloittelevalle aikuisurheilijalle sopivimpia ovat usein seura- ja piiritasoiset kilpailut. Kilpailukutsussa mainitaan yleensä erikseen veteraanisarjat (30+), mutta aikuisurheilija voi myös ilmoittautua yleiseen sarjaan, mikä pääsääntöisesti edellyttää kilpailijalta SUL-lisenssiä.
SUL:n kilpailukalenteri
Viron aikuisurheilun kilpailukalenteri, (viron kielellä)

EM- ja MM-kilpailut järjestetään vuorovuosittain ulkona ja hallissa. Kansainvälisten arvokilpailuiden linkit löytyvät kattojärjestöjen verkkosivuilta:
european-masters-athletics.org/events/
World Masters Athletics – WMA calender

IMGA International Masters Games Association järjestää aikuisurheilijoille kansainvälisiä monilajikisoja, kuten esim. World Masters Games – ja European Masters Games -kilpailut. Näissä monilajikilpailuissa on yleisurheilun lisäksi lähes 30 muuta urheilulajia. World Masters Games järjestetään neljän vuoden välein ja seuraavaksi ne pidetään keväällä 2022 Japanissa. European Masters Games 2023 järjestetään Tampereella 20.6.-2.7.2023.
IMGA International Masters Games Association_Upcoming Events

Real Cookie Bannerin evästeilmoitus WordPressiin