Siirry suoraan sisältöön
Home » Parayleisurheilu » Lapsille/nuorille paraurheilutietoa ja -tukea

Lapsille/nuorille paraurheilutietoa ja -tukea

Sporttiklubi lapsille ja nuorille
Suomen paralympiakomitea toteuttaa alle 20-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on liikunta-, näkö- tai kehitysvamma tai jotka ovat saaneet elinsiirron, toimintaa Sporttiklubissa. Sporttiklubi on tiedotuskanava, jossa saa tietoa liikuntatarjonnasta, lajikokeiluista, tapahtumista, leireistä ja kisoista. Kokeilun kautta voi innostua esimerkiksi yleisurheilusta.

Kaikki ovat tervetulleita Sporttiklubin jäseneksi ja liittyminen on maksutonta. Liittyminen Sporttiklubiin.


Valtti-ohjelma
Suomen Paralympiakomitea koordinoi Valtti-ohjelmaa, joka on tukimuoto löytää erityistä tukea tarvitseville lapsille liikuntaharrastus. Valtti-ohjelmaan voivat hakea kaikki erityistä tukea tarvitsevat 6–23-vuotiaat lapset tai nuoret. Etusijalla ovat lapset ja nuoret, joilla ei ole vielä liikuntaharrastusta, tai jotka eivät tiedä mitä voi harrastaa tai mikä liikuntamuoto sopii omalle toimintakyvylle. Haku ohjelmaan tapahtuu keväisin maalis-huhtikuussa sähköisellä lomakkeella.

Valtti-ohjelmaan valittu lapsi tai nuori saa oman henkilökohtaisen Valtin tai joskus jopa kaksi Valttia. Valtti toimii ohjattavansa liikuntakaverina ja harrastuksen pariin saattajana. Valtti etsii ohjattavalleen vähintään neljä liikuntakokeilumahdollisuutta ja on mukana liikuntakerroilla tukena, kannustajana ja kaverina.
Lisätietoa täällä.


Para Talent Day
Para Talent Day on yli 13-vuotiaille henkilöille, joilla on jokin vamma, ja jotka ovat innostuneita urheilusta, suunnattu paraurheilun testipäivä. Tapahtuman tavoitteena on löytää uusia urheilijoita paraurheiluun ja auttaa heitä eteenpäin urheilijan polullaan.

Para Talent Day koostuu vammaisurheiluinfosta sekä Kasva Urheilijaksi -taitovalmiustestistä (Taitovalmiustesti | Kasva Urheilijaksi), jotka voidaan tehdä myös soveltaen (Kasva Urheilijaksi —taitovalmiustestien sovellukset (paralympia.fi)). Para Talent Dayssa kerrotaan urheilijoille niistä kanavista ja paikoista, mitä kautta voi tulla mukaan eri lajeihin sekä antaa konkreettisia keinoja kuinka omaa urheilijan polkua ja uraa voi lähteä rakentamaan ja kehittämään.

Para Talent Day pyritään järjestämään vähintään kerran vuodessa ja tapahtuman päivä ilmoitetaan Suomen Paralympiakomitean Para Talent Day-verkkosivulla.


Nuorten paralympiaryhmä
Suomen Paralympiakomitea valitsee Suomen Nuorten Paralympiaryhmään vuosittain noin 20 lupaavaa urheilijaa. Nuorille järjestetään neljä kertaa vuodessa leiri. Leirien ohjelmaan kuuluu harjoittelun lisäksi muun muassa psyykkistä valmennusta, oheistreenejä, luentoja, urheilijavieraita ja yhdessäoloa. Nuorten ryhmässä suurin lajiryhmä on yleisurheilijat ja toiseksi suurin uimarit. Näiden lisäksi on useiden eri yksilö- ja joukkueparaurheilulajien edustajia.  

Real Cookie Bannerin evästeilmoitus WordPressiin