Siirry suoraan sisältöön
Home » Parayleisurheilu » Kilpailutoiminnan esimerkkejä » Junior Games (alle 19-vuotiaat)

Junior Games (alle 19-vuotiaat)

Suomen Paralympiakomitea koordinoi kaksi kertaa vuodessa pidettäviä alle 19-vuotiaiden vammaisten, erityistä tukea tarvitsevien ja elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten omaa kansallista Junior Games-urheilukilpailua. Lajivalikoima vaihtelee siten, että kevätkisojen lajeina ovat maalipallo, boccia, keilailu, puhallustikka, salibandy ja uinti. Syyskisoissa kilpaillaan yleisurheilun kolmiottelussa, sukkulaviestissä ja sokkopingiksessä. Kolmiottelun lajeina ovat luokasta riippuen mm. juoksu, kelaus, pituushyppy, turbokeihäänheitto, kuulantyöntö sekä pyörätuoli-/sähköpyörätuolislalom eli pujottelurata. Junior Games-kisoissa on sekä harraste- että kilpasarjat, ja kilpailijat luokitellaan vamman ja toimintakyvyn mukaan eri luokkiin.

Leo-Pekka Tähti 10-vuotiaana vastaanottaa palkinnon Nuorisokisoissa vuonna 1993. Nuorisokisat tunnetaan nykyään Junior Games -nimellä. Lähde: Junior Games -historiikki. Julkaisija: Suomen Paralympiakomitea.

Tapahtuma on matalankynnyksen kisa eli se sopii aloittelijoille ja kokeilijoille, mutta myös edistyneemmille kisailijoille. Tapahtuma voi olla merkittävä elämys oheistapahtumineen ja toimia mahdollisena kannustuksena liikuntaharrastuksiin ja urheilijan polulle, kuten Junior Games-historiikista voi lukea. Koronapandemia takia vuosina 2020-2021 ei ole pystytty järjestämään Junior Games-kisoja, mutta niistä esim. syksyn 2020 Junior Games-kisat korvattiin liikunnallisena videokilpailuna, ETÄ-JG-kisana. 

Lisätietoa Junior Games-kisoista: 
Junior Games (paralympia.fi)
Junior Games -materiaalit (mm. kutsut ja ohjeet)
Junior Games -historiikki

Real Cookie Bannerin evästeilmoitus WordPressiin