Siirry suoraan sisältöön
Home » Syksyn 2019 maratonkuulumiset

Syksyn 2019 maratonkuulumiset

Seuramme urheilijan Janne Materon kuulumiset syksyn 2019 kahdelta maratoniltaan:

Espoon Ranta-Maraton juostiin 21.9.2019 Espoossa Otaniemen urheiluhallin toimiessa kisapaikkana. Osallistuin SM-SAUL M40 -sarjaan. Oppaanani toimi Juha Hietanen, joka on kokenut näkövammaisten juoksuopas ja riittävän kovakuntoinen kaveri. Pikkuisen arvelutti lähdössä, kun oli viikolla ollut pientä flunssaa, mutta se onneksi meni ohi, eikä vaikuttanut juoksuun. Alkumatka mentiin tunnustellen ja sykkeitä seuraten, ja pyrittiin pitämään puoleen väliin saakka sykkeet max. 150. Tässä aika hyvin onnistuttiinkin ja matka taittui kohtuu mukavasti. Puolikkaan jälkeen oli vapaus juosta vähän kovempaa, jos hyvältä tuntuu. Muutama kilometri menikin sitten vähän nopeammin. Kolmenkympin jälkeen hieman rupesi jaloissa tuntumaan, eikä taival enää niin helppoa ollutkaan. Kohtuullisesti kuitenkin sain pidettyä vauhdin, eikä kovin montaa yli viiden minuutin kilometriä lopussa tullut. Pientä loppukiriäkin irtosi urheilukentällä. Aika oli 3.28.57. Olin sarjassani 7.

Vantaan maraton juostiin 12.10.2019 eli aikalailla kolme viikkoa oli aikaa edelliseen kisaan. Otin kisojen välin aika rennosti, enkä mitään pitkiä lenkkejä juossut ollenkaan. Yritin juosta kisojen välissä vähän vauhdikkaampia lenkkejä, josko vauhtikestävyyttä olisi vähän saanut parannettua.

Vantaalle lähdettiin saman oppaan kanssa. Juha hoiti oppaan hommat molemmissa kisoissa mallikkaasti. Vantaalle lähdettiin siinä mielessä, että josko aikaa saisi vähän parannettua. Alkuun oli vähän ruuhkaa, mikä pikkuisen hidasti alkuvauhtia. Täällä koitettiin pitää syke eka kympillä alle 150 ja sitten rennosti vähän ripeämpää vauhtia. Eka kymppi meni noin 50 minuuttiin, joten jos mieli parantaa Espoon aikaa vauhtia on kiristettävä. Kympin jälkeen juostiinkin ihan kaksi seuraavaa kymppiä hieman vauhdikkaammin. Viimeisen kympin aikana jaloissa alkoi painamaan, eikä juoksu ollut enää niin kevyttä. Vauhti pysyi kuitenkin alle viiden minuutin kilsavauhtina paria parin sekunnin ylitystä lukuunottamatta. Loppu olikin melkoista sinnittelyä. Aika maalissa oli 3.26.02. Hieman parani aika, mutta Vantaan reitti oli kyllä tasaisempi ja hieman nopeampi. Jalat vain loppuivat molemmissa juoksuissa. Espoossa keskisyke jäi 149 ja Vantaalla 151 eli sykkeiden puolesta ei kovin tiukalla oltu.

Real Cookie Bannerin evästeilmoitus WordPressiin