Urheilija- ja valmentajaesittelyt

Aino Keränen s. 2000 (Valmentaja)

Ainolla on vankka kilpaurheilijatausta ja hänen lajeinaan ovat olleet pitkät maantiejuoksut (10 km) ja kiekon heitto. Hän on aloittanut yleisurheilun 6-vuotiaana.

Kiekossa Aino on saavuttanut joukkuekilpailussa yhden Suomen mestaruuden ja yhden pronssin ja henkilökohtaisissa kilpailuissa hän on yltänyt useasti SM-kilpailuissa finaaliin eli kahdeksan parhaan kilpailijan joukkoon.

Aino on kokenut ja erittäin pidetty lasten urheiluohjaaja ja hänellä on käytynä lasten yleisurheiluohjaaja-kurssi. Aino on valmentanut aiemmin Liedon Parmassa ja Turun Weikoissa. Aino osaa heittäytyä mukaan lasten onnistumisiin ja Ainolla on varmasti parhaat tarrat jaettavana osallistumisvihkoihin!

Ainon erityisosaamisena on lasten kokonaisvaltainen urheilullinen valmentaminen ja kiekonheiton ja kuulantyönnön valmentaminen.

Aino on kevään 2019 ylioppilas, ja tulevaisuus näyttää mihin Aino suuntaa kiinnostuksensa.

Vilja Keränen s. 1998 (valmentaja)

Vilja on aloittanut yleisurheilun 7-vuotiaana ja hänellä on erittäin vankka kilpaurheilutausta ja päälajeina ovat olleet pituushyppy, 3-loikka ja korkeushyppy.

Korkeudessa Vilja oli 12-vuotiaana hallikaudella Suomen tilaston kärjessä tuloksella 151 cm ja pituudessa sekä 3-loikassa hän selviytyi useina vuosina SM-kilpailujen finaaliin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Vilja on erittäin määrätietoinen ja huolellinen valmentaja. Hän on valmentanut aiemmin Liedon Parmassa ja Turun Weikoissa.

Viljan erityisosaamisissa on juurikin hänen omat lajinsa: korkeushyppy, pituushyppy, 3-loikka sekä juoksuvalmennus ja Viljan valmennettaviin kuuluu yli 10-vuotiaat. Joskus hän on myös sijaistamassa lasten ryhmissä.

Janne Keränen s. 1965 (valmentaja)

Jannen valmentajan ura on jo suhteellisen pitkä. Kokemusta on niin jääkiekkomaalivahtien valmentamisesta kuin telinevoimistelun, yleisurheilun ja parayleisurheilun valmentamisesta. Valmennustehtävät Janne on aloittanut jo 1980-luvun lopulla Naantalin VG-62:n jääkiekkomaalivahtivalmentajana ja yleisurheiluvalmentajana Janne on toiminut vuodesta 2005 lähtien. Ennen yleisurheiluun siirtymistä Janne toimi vuoden verran telinevoimistelussa 2. valmentajana.

Yleisurheilun valmentajakoulutuksia Jannelle on kertynyt paljon aina valmentajan ammattitutkintoa myöden ja hän opiskelee edelleenkin Liikunnan neuvojaksi ja soveltavaa liikuntaa.

Parayleisurheilun valmennuksen Janne on aloittanut vuonna 2017. Heti seuraavana vuonna Janne perusti lastensa ja puolisonsa kanssa Turunseudun Kenttäurheilijat ry:n, jossa yleisurheilijat ja parayleisurheilijat voivat urheilla yhdessä. Tavoitteena on myös tehdä seurasta Varsinais-Suomen suurin parayleisurheiluseura.

Janne toimii myös Suomen parayleisurheilumaajoukkueen valmennustiimissä. Lisäksi Janne ohjaa liikunnallisia iltapäiväkerhoja kouluissa sekä erityis-/pienryhmien liikunnallisia iltapäiväkerhoja.

Jannen erityisosaamisalueet ovat yleisurheilulajeista kaikki muut paitsi moukari ja seiväs, ja Janne on seuran parayleisurheiluvastaava, joka hallitsee soveltavan liikunnan ja parayleisurheilun lajit. Hän pitää myös juoksutekniikka ja -fysiikka harjoituksia pesä-, kori- ja jalkapalloilijoille.

Urheilijat

Nimi: Jari Linnavuori

Lajit: Keihään heitto, kiekon heitto, kuulantyöntö ja useat muut lajit.

Vamma/sairaus: Silmänpohjan pyörörappeuma

Luokka: Näkövammaisten luokka T12

Jari on aloittanut parayleisurheilun reilu vuosi sitten, mutta on saavuttanut jo valtavan määrän SM-mitaleja. Jarin harjoittelee ja kilpailee todella monessa eri lajissa ja häntä voidaankin kutsua todelliseksi monilajikilpailijaksi. Jarin motto onkin ilmeisesti, että treenataan kaikkia lajeja joita voidaan ja vähän muitakin.

Jari on todella aktiivinen harjoittelija ja hänet voi tavata usein yksinäänkin heittämässä keihästä ja kiekkoa sekä työntämässä kuulaa Kaarinan kentällä.

Saavutuksia SM-kilpailuissa:

– 4.–5.8.2018 Lieto, parayleisurheilun SM: 100 m 2., 400 m 2., 800 m 1., 5000 m 3., keihäs 2., kiekko ja kuula 1.

– 21.1.2019 Pajulahti, parayleisurheilun halli SM: 60 m 1., 200 m 1., 400 m 1., 1500 m 1., kuula ja keihäs 1.

Jarin tavoitteina on päästä mukaan kilpailemaan 2020 EM-kisoihin Pariisiin ja Paralympialaisiin Tokioon.

Nimi: Oliver Patama
Syntynyt: 2001
Lajit: Pikajuoksu, pituushyppy, kuulantyöntö sekä kiekonheitto. 
Vamma/sairaus: Downin oireyhtymä

Oliver on erittäin positiivinen ja innokas urheilija ja vaikka hän on harrastanut yleisurheilua vasta puoli vuotta, on Oliverin kehitys yleisurheilijana ollut huikeaa. Oliver voitti heti ensimmäisissä parayleisurheilun SM-kisoissa 2 hopeamitalia (kuulantyönnöstä ja 60 m juoksusta). Oliver on ryhmämme todellinen ilopilleri!

Nimi: Eetu Kuisma
Syntynyt: 1999
Luokka: T 37
Lajit: pikajuoksu 60 m, 100 m, 200 m ja pituushyppy 
Vamma/sairaus: Hemiplegia. Eetulla on oikean puolen halvaus, eli oikea jalka ja käsi eivät toimi täysin samanlailla kuin terveet.

Eetu on todella hauska, avoin ja rehti nuori mies joka on erittäin motivoitunut urheilija.

Eetun tavoitteet ovat päästä kilpailemaan Sveitsiin nuorten parayleisurheilun MM-kisoihin tänä vuonna ja mahdollisesti marraskuussa Dubaihin parayleisurheilun MM-kisoihin. Vuoden 2020 paralympialaiset on suuri haave ja vuoden 2024 Pariisin paralympialaiset on realistinen tavoite.

Eetun tuloksia kilpailuista:
– 13.7.2018 Janakkala 100 m 13.61
– 4.-5.8.2018 Lieto, parayleisurheilun SM 100 m 15.41, 400 m 1.07.44
– 21.1.2019 Pajulahti, parayleisurheilun halli SM 60 m 8.13, 200 m 27.34, pituus 4.58
– 17.2.2019 Turku, kansalliset hallikisat 60 m 8.16, pituus 4.48

Eetu Kuisman mahtava ennätys aikaan 12.76 100 m juoksussa 9.7.2019 Tilastopajacupissa Turussa